Akupunktur | Yoga | Hälsa

Behandlingar

Här får du information om de olika behandlingarna

Akupunkturbehandling

Diagnos ställs med hjälp av att ställa frågor, studera tungan, magen och ta pulsen. Utifrån detta ställs en diagnos och jag sätter nålar. Jag går under behandlingen tillbaka till pulsen ett flertal gånger för att bekräfta. Man behandlar alltid det som finns där just idag. Mycket tunna engångsnålar med hylsa används. Jag använder ibland även moxa som är en ört, oftast gråbo, på vissa punkter. Jag avslutar mina behandlingar med en kort stunds healing.  Sedan får du ligga en liten stund med nålarna samtidigt som jag sätter på lite avkopplande musik.

Beroende på vad det är för någonting man behandlar så behövs det mellan 5-10 behandlingar. En grundregel är att ju längre du har haft ett problem desto längre tid tar det att behandla och vise versa. Ju mer du själv gör i form av eventuella kostförändringar, rörelser etc desto mer kan du snabba på läkningen. De flesta känner sig väldigt avslappnade och lugna efter en behandling och det är bra att ta det lite lugnt efter och dricka mycket vatten. Det finns även de som får en förstförsämring men det är ingenting som är något farligt. Varje kropp är unik och behöver sin tid och väg till läkning. En behandling tar ca 1h, första gången lite längre.

Kosmetisk Akupunktur

Med Kosmetisk Akupunktur så använder man mycket tunna små nålar som stimulerar ny kollagenproduktion i ditt ansikte. Samtidigt som man behandlar ansiktet så behandlas hela kroppen i och med att ansiktet speglar kroppen. Med denna tusenåriga tradition känner de flesta sig vackrare, piggare och friskare.

Den vitaliserande behandlingen görs av akupunktören med mycket tunna, hårfina nålar. Generellt rekommenderas 10 behandlingar. Återkommande akupunkturbehandlingar främjar tillväxten och fortsätter återuppbyggandet av kollagen som fyller ut eller stramar upp de områden som behandlas. Detta resulterar i en långvarig förbättring/förminskning av fina linjer och rynkor. Tack vare detta (långsamma uppbyggandet av kollagen) är oftast resultat mer långvarigt än någon av de injektionsbehandlingar som för närvarande erbjuds på marknaden.

Healing

Behandlingen börjar med en avstressande hand-, ansikts- och öronmassage. Därefter så healar jag dig medan du ligger och slappnar av på en värmedyna och lyssnar på lugn musik. De flesta känner sig lugna och harmoniska efter behandlingen.

Yoga

Jag erbjuder privata yogaklasser där vi lägger fokus på dig och dina behov. Vi tittar på vad du behöver jobba och du får du assistering under hela lektionen så att du kan jobba vidare hemma. Självklart får du med dig ett pass hem och vi går även igenom en meditation.

 

Nyheter

- Nu kan du ta del av nyhetsbrevet. Här kan du läsa om nyheter, hälsa, tips, erbjudanden och mycket annat...... Registrera dig!!

- Nu har jag flyttat till en ny lokal på Bergsgatan 2 i Haga. Välkommna!!
Boka Tid

Acuyoga på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.