Akupunktur | Yoga | Hälsa

Om Acuyoga

Jag som driver Acuyoga heter Cristina och är i grunden Civilekonom men har sedan utbildat mig till akupunktör och yogalärare.

Min första kontakt med akupunkturen fick jag i tonåren då jag hade en enorm mensvärk vilket var oerhört handikappande. Jag fick hjälp av en akupunktör och har aldrig haft mensvärk sedan dess. Jag har utbildat mig på Jian Shi De skolan i Göteborg hos Jens Starborg och har varit hos Dr Henry Ahlefelder i New Mexico, USA och praktiserat. Hos honom lärde jag mig en akupunkturteknik som heter Hari style. Det är en japansk variant av akupunktur som bl a använder tunnare nålar än inom traditionell kinesisk medicin. Jag fastnade för den här tekniken och det är den jag använder mig av i mina behandlingar. Jag har även läst en 1-årig masterutbildning hos Stephen Birch i Amsterdam i Toyohari (Hari är en gren av Toyohari) eftersom denna teknik går väl ihop med min tidigare bakgrund inom yoga, meditation och healing.cs_profile_small

Jag har varit intresserad av hälsa sedan unga år och har tränat Kundaliniyoga sedan år 2000. Jag fann yogan så pass intressant att jag bestämde mig för att utbilda mig till lärare. Inte för att jag från början ville undervisa utan enbart för min egen skull. Under utbildningens gång så fick jag lära mig att undervisningen är en stor del i den egna träningen så därför tänkte jag att jag skulle ge det en chans. I dagens läge tycker jag att undervisningen ger mig så mycket mer och skulle inte vilja vara utan den.

Det yogan har gjort för mig är väldigt mycket och den har blivit en stor del av mitt liv. Bland annat har det gett mig verktyg att hantera stress, min ibland onda rygg och en inre styrka och tro på mig själv som jag inte trodde var möjlig. Jag mediterar regelbundet vilket är ett sätt för mig att städa i mitt inre. Under mina tre graviditeter har yogan också hjälpt mig bland annat med olika andningstekniker.

Jag ser hela tiden till att gå nya intressanta kurser och bland annat har jag läst kostrådgivning inom TCM, Reconnective Healing  (Eric Pearl), Healing Code (Alexander Lloyd) barnyoga, Öronakupunktur (bl a NADA), Su Jok (koreansk handakupunktur), Chinese Face Reading (Lillian Bridges), Gua Sha (Arya Nilsen) med mera. Jag är medlem i Svenska Akupunkturförbundet och har därigenom en patientförsäkring.

Nyheter

- Nu kan du ta del av nyhetsbrevet. Här kan du läsa om nyheter, hälsa, tips, erbjudanden och mycket annat...... Registrera dig!!

- Nu har jag flyttat till en ny lokal på Bergsgatan 2 i Haga. Välkommna!!
Boka Tid

Acuyoga på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.