Akupunktur | Yoga | Hälsa

Vanliga Frågor

Hittar du inte svaret på din fråga här? Kontakta mig så besvarar jag den så fort som möjligt.

 

Gör det ont?
Vanligtvis så kan det kännas som ett kort stick som snabbt går över och eftersom jag arbetar med en japansk metod så använder jag också tunnare nålar vilket gör att det känns mindre. När det gäller vissa tillstånd av smärtande muskler tex så kan det kännas lite mer men det går väldigt snabbt över och känns som regel mycket bra efteråt.

 

Är akupunktur farligt?
Nej det är inte farligt! Eftersom akupunkturen stimulerar kroppens eget försvar och homeostas (jämvikt) är skadorna försumbara eller mycket små om akupunktur utförs av en flerårigt utbildad akupunktör. Ibland kan den behandlade uppleva en kortare stegring av ett symptom såsom ökad svettning efter en behandling. Detta är dock snabbt övergående och ska inte ses som en farlig biverkan.

 

Hur lång tid tar en behandling?
En behandling tar en timme.

 

Hur många behandlingar behöver jag?
Varje person behandlas utifrån sitt tillstånd, symptom/kroppstecken. Behandlingsupplägget är beroende av många saker såsom problemets storlek, hur detta har uppkommit, hur länge du har haft det och personens hälsa och livsstil. Mycket förenklat beskrivet behövs fem behandlingar till lindrigare skador, 10-15 eller fler vid svårare sjukdomar. Vid kroniska sjukdomar kan enstaka stödbehandlingar ges månads- eller kvartalsvis efter avslutad behandlingsåtgärd. Det bästa är att komma snabbt med ett problem och allra bäst är att komma innan problem uppstår för att bevara och stödja det friska.

 

Hur ställs diagnos?
Du får först berätta om ditt problem, därefter ställs allmänna frågor om hälsan och din livsstil. Därefter tittar jag på tungan, känner på magen och tar din puls.

 

Hur ofta behöver jag behandlas?
Oftast behandlar man en gång i veckan men man kan behandla oftare. När man har fått ordning på problemet man fortsätta att komma en gång i månaden eller en gång i kvartalet för att bibehålla god effekt.

 

Vad kostar en behandling?
En behandling kostar 600:-. Det finns även paket där man köper flera behandlingar på en gång, vilket blir mer ekonomiskt. Vi har även företagsavtal där företaget går in och betalar delar eller hela behandlingen.

 

Vad är akupunktur enligt TCM?
Akupunktur år en mångtusenårig kinesisk metod att behandla sjukdomar och innebär att man sticker mycket tunna, sterila engångsnålar på olika punkter på kroppen med syftet att få Qi att flöda optimalt. Man kan tänka sig flödet av Qi som en flod där det antingen kan finnas för mycket, för lite eller vara stopp. Nålarna syftar till att få ett fritt flöde av lagom mycket qi. På lokal nivå, där nålarna sätts, frigörs kroppens egna kemiska ämnen som ökar blodcirkulationen, minskar svullnad och till viss del få skadad nervtråd att tillfriskna. Spända, ömmande muskler slappnar av och smärtan minskar.

På ryggmärgsnivå omkopplas nervimpulserna från nålsticket och en del aktiverar det autonoma nervsystemet som reglerar våra inre organs funktioner. Det är troligtvis därför man i många tusen år, framgångsrikt behandlat olika sjukdomar med akupunktur.

I centrala nervsystemet frisätter akupunktur kroppens egna smärthämmande ämnen (endorfiner). Nervceller i hjärnan påverkas att frisätta olika ämnen som har stämningshöjande effekt på humöret och många som behandlas upplever också ett välbefinnande och lugn.

Från hypofysen i hjärnan aktiveras andra organ och körtlar till att frisätta sina substanser. Bland annat har man sett att kroppens eget kortison (cortisol) ökar vid akupunkturbehandling och detta är anti-inflammatoriskt.

Nyheter

- Nu kan du ta del av nyhetsbrevet. Här kan du läsa om nyheter, hälsa, tips, erbjudanden och mycket annat...... Registrera dig!!

- Nu har jag flyttat till en ny lokal på Bergsgatan 2 i Haga. Välkommna!!
Boka Tid

Acuyoga på Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.